Зустріч православних, які бажають незалежності від Московського Патріархату

 

Спільна молитва. Фото Р. Яроцького

6 листопада православну громаду Вільнюса, яка чекає на появу парафій Вселенського (Константинопольського) Патріархату, відвідали однодумці з Клайпеди. Після спільної молитви та проповіді відбулася спільна трапеза (агапа). Віруючі з Клайпеди поділилися своїми особистими історіями та досвідом спілкування в умовах, коли вони більше не можуть вільно відвідувати храми Московської Патріархії з міркувань совісті (бо вище керівництво Московської Патріархії відкрито підтримує військову агресію Росії проти України).

Це була перша із серії запланованих зустрічей однодумців. Сподіваємося, що з Божою допомогою такі зустрічі стануть доброю традицією в парафіях відновленої в Литві юрисдикції Вселенського (Константинопольського) Патріархату.

Зустрічі та поїздки організує Центр ініціатив православних християн (VšĮ Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras) - неурядова організація, створена священиками, які висловили протест проти заяв патріарха Кирила і за це були позбавлені сану в Московському Патріархаті (це рішення вони оскаржили Константинопольському патріарху). 

Зустрічі віленської громади відбуваються у неформальній обстановці щонеділі в Будинку національних громад (вул. Рауґіклос 25, Вільнюс), з 11 ранку до 13 дня.  Вхід вільний. Запрошуються всі охочі та шукаючі знайомства одне з одним.

В інших містах поки що регулярні зустрічі не проводяться, але питання вирішується.

Підтримка проекту

Ви можете підтримати наш проект:

Contribee PayPal


VšĮ „Krikščionių ortodoksų iniciatyvų centras“
IBAN: LT487300010173170576
SWIFT: HABALT22

Популярні публікації

Медовий Спас